Project 2019
The sixties concert 3
The sixties concert 2
The sixties concert 1
The sixties concert 5
The sixties concert 4

Project 2019 The Sixties 

Scratchconcert The Sixties in de Marekerk was echt een feestje!

SLK organiseerde dit jaar voor de tweede keer een Scratch. Meer dan 100 deelnemers studeerden op zaterdag 23 en 30 maart 2019 onder leiding van Wim de Ru de muziek in. Op het repertoire stonden songs uit West Side Story, Hair, Porgy and Bess en van Simon & Garfunkel en Abba. Alle iconen van de jaren zestig. De begeleiding werd verzorgd door Laura Balicov (piano) en Adrie van Werd (drums). De stemming zat er goed in bij de repetities en dat was ook te merken bij het concert. Flower power alom. Als slot van een stralende lentemiddag verzamelden zich meer dan 250 toeschouwers in de mooie Marekerk. We begonnen met ‘Tonight’ uit West Side Story, daarna het vrolijke ‘I like to be in America’. Na ‘Somewhere’ klonk het indrukwekkende ‘Maria’ van tenor Sebastian Brouwer. Hij vertolkte later in het programma nog twee musical songs. Van Simon & Garfunkel zongen we ‘Bridge over Troubled Water’ en ‘the Sound of Silence’. Wim moedigde het publiek aan om dat laatste nummer met ons mee te zingen en dat was een groot succes. Het weemoedige ‘Summertime’ en het vrolijke ‘Thank you for the music’ van Abba vonden veel weerklank. De klapper van de middag was echter ‘Aquarius’ uit Hair en vooral het laatste deel ‘let the sunshine in’, enthousiast meegezongen door het publiek. Zowel publiek als zangers hebben de middag als een echt feestje ervaren en dat werd gevierd bij de borrel na afloop. 

Ook volgend jaar zal SLK weer een groot project organiseren. Voorlopig thema ‘Britse muziek’. Het concert is op 30 mei 2020 en de repetitieperiode loopt van januari tot eind mei 2020. U wordt hierover nader geïnformeerd via de Nieuwsbrief en de website.


Kerngegevens:

Type: scratch. Programma: klik op programma. Koor: ca. 100 deelnemers. Locatie: Marekerk Leiden. 

Datum: 30 maart 2019. Solisten: Sebastian Brouwer, tenor. Begeleiding: Laura Balicov (piano), Adrie van der Werd (drums).

Dirigent: Wim de Ru.