Project 2016
Koordeel  23 april 2016
Concert - pianist
Koor  23 april 2016

Project 2016

Beatles Scratch

Beatles Scratch: een groot feest!

De Stichting Leidse Koorprojecten heeft dit jaar voor het eerst als experiment een Scratch georganiseerd met als thema de Beatles. Zo’n 140 zangers, ook uit de verre omtrek van Leiden, hebben twee zaterdagen hard gewerkt om de door de bekende componist Jetse Bremer gearrangeerde songs onder de knie te krijgen.

Dat dat gelukt is, bewezen ze afgelopen zaterdag in een volle Lokhorstkerk met een spetterende uitvoering. Bekende Beatles-liederen, zoals Let it Be, Hey Jude, Lady Madonna werden door het vierstemmig koor onder de inspirerende leiding van Jetse Bremer uitgevoerd. Met groot enthousiasme werd er gezongen door de deelnemers. Het werkte zó aanstekelijk dat het publiek in de Lokhorstkerk uit volle borst kon meezingen. Het werd een mooie happening zoals velen zich uit de jaren zestig nog konden herinneren. Al met al kunnen we onderschrijven wat een deelnemer zei ‘het was een echt feest voor de zangers en het publiek’. En wie weet voor herhaling vatbaar?! We zullen dit evalueren met de deelnemers.

Maar we gaan in 2017 eerst een groot project organiseren met klassieke werken en een mooi orkest, waarbij onze vaste dirigent Wim de Ru weer beschikbaar zal zijn. Ben je geïnteresseerd, volg dan de website of geef je op voor de Nieuwsbrief op deze site.