Project 2015 - Leiden
jun-2015-concert Leiden-zaal + publiek
jun-2015-concert Leiden solisten
jun-2015-concert Leiden-koor
jun-2015-concert Leiden - dirigent

Project 2015

Blest pair of Sirens

Project “Blest pair of sirens” een groot succes!!

Op zaterdag 13 juni 2015 heeft de Stichting Leidse Koorprojecten (SLK) samen met het Engelse koor Fleet Choral Society (FCS) het avondvullend concert ‘Blest pair of Sirens’ gegeven in de Hartebrugkerk. De Engelse componist Bob Chilcott heeft beide koren aan elkaar gekoppeld, nadat hij eind 2013 bij SLK een workshop verzorgde. Wij kenden Bob Chilcott van zijn “Requiem” dat we in de zomer van 2013 bij ons Jubileumconcert hebben gezongen, naast “Cry of the Earth” van Tony Biggin. Op het programma stonden werken van Engelse, Nederlandse en enkele Duitse componisten. Uiteraard ook van Bob Chilcott. Het publiek was enthousiast en beide koren vonden het een feest om met elkaar te zingen.

De leden van FCS kwamen ’s ochtends in Leiden aan voor een stadswandeling, aangeboden door SLK. Daarna gingen een aantal SLK’ers met hen de stad in voor een lunch. ’s Middags repeteerden beide koren met elkaar en afzonderlijk. De goede akoestiek van de Hartebrugkerk en het prachtige orgel vielen in de smaak.


Het Concert samen met FCS

Wim de Ru dirigeerde ’s avonds als eerste “I was glad” van Henry Purcell, dat door beide koren samen werd gezongen. FCS zong vervolgens enkele delen uit de Mis in G D167 van Schubert onder leiding van Gwyn Parry-Jones, gevolgd door een orgelsolo van Jeroen Pijpers die Ritornello Capriccioso van Strategier uitvoerde op het Maarschalkerweerdorgel. Daarna was het de beurt aan het koor van de Stichting Leidse Koorprojecten. Na het gevoelige “Thou knowest Lord” van Bob Chilcott kon het publiek “Hör mein Bitten” beluisteren. De Engelse sopraan Emma Mabin vertolkte op schitterende wijze de aria in dit expressieve stuk van Mendelssohn en het koor van SLK wist haar mooi te volgen. Daarna volgden o.a. liederen van Hendrik Andriessen, Herman Strategier en Albert de Klerk. Beide koren zongen vervolgens het aanstekelijke “Souvenir uit Nederland” van Annie M.G. Schmidt met als refrein ‘a doll, a mill. a tulip, tulip, tulip and a wooden shoe’.


Na de pauze bood FCS een mooi programma met werk van diverse Engelse componisten als Chilcott, Rutter en Donkin. Het publiek was onder de indruk van “In Flanders fields” en “The Lily and the Rose”. De leden van SLK hadden veel bewondering voor de kwaliteit van dit koor, maar zij kregen op hun beurt de nodige complimenten van de Engelse collega’s.
Het concert werd in stijl afgesloten met het achtstemmige “Blest Pair of Sirens” van Hubert Parry, onder directie van Gwyn Parry-Jones. Dit stuk werd ook gezongen bij de huwelijkssluiting van prins William en Kate Middleton. En als reprise was daar weer het door het enthousiaste publiek meegeklapte ‘a doll, a mill, a tulip, tulip, tulip and a wooden shoe’.


Wij kijken met veel plezier terug op dit mooie concert en verheugen ons op het tegenbezoek aan Fleet van 2 tot en met 5 juli 2015, waar een aantal leden van SLK ditzelfde concert zullen zingen.

Kerngegevens


  • Wim de Ru was onze dirigent, Paula Bogers begeleidde de repetities op de piano
  • Uitvoering: 13 juni 2015 in de Hartebrugkerk te Leiden
  • Concert in Fleet, Engeland 4 juli 2015
  • Kosten van deelname: € 100,- . Voor alle muziek € 27,50. Totale kosten €127,50