Project 2015 - Fleet

Project 2015

Best pair of Sirens

Reis naar Engeland


Geslaagde reis projectkoor naar Engeland!!

Onder het motto “Holland comes to Fleet” kondigde de “Fleet Choral Society” het concert aan, dat de Stichting Leidse Koorprojecten samen met het Engelse koor gaf op zaterdag 4 juli 2015 in de Engelse plaats Fleet.
Op de kop af drie weken ervoor gaven beide koren een gezamenlijk concert in de Leidse Hartebrugkerk. Het programma van beide concerten was vrijwel gelijk.
De samenstelling en omvang van het projectkoor, zoals dat in Fleet aantrad, verschilde sterk van het koor tijdens de Leidse uitvoering. In Fleet bestond elke stempartij van het projectkoor uit slechts zes personen, behalve de bassen, die telden er maar vijf. En in deze bescheiden omvang zongen we het achtstemmige (!) “Blest Pair of Sirens”. Daarbij gelukkig krachtig ondersteund door de veel grotere “Fleet Choral Society”. Bij het concert in de Hartebrugkerk lagen de verhoudingen andersom. Toen was het Leidse koor in de meerderheid.


Prachtige plaatsen
De reis naar Engeland omvatte veel meer programmaonderdelen dan het concert. We bezochten prachtige plaatsen als Winchester en Salisbury. In de laatstgenoemde stad kregen we een zeer onderhoudende rondleiding in de immens grote kathedraal, waar we een blik mochten werpen op één van de bewaarde kopieën van de Magna Carta uit 1215. Dit document wordt wel beschouwd als een essentiële mijlpaal in de ontwikkeling van de Engelse democratie en rechtspraak.
In de kathedraal van Winchester streelde het indrukwekkende jongenskoor onze oren tijdens de Evensong.

Tussen Fleet en de bezochte steden reisden we per trein. Tijdens één van deze ritten was de conducteur bereid om – in ruil voor een lied dat we voor hem zongen – bijgaande groepsfoto te maken. Tot slot van de reis maakten we een relaxed boottochtje op het kanaal van Basingstoke.
Heel veel dank aan de reiscommissie voor deze onvergetelijke “toernee”.

 


Kerngegevens


  • Concert in Fleet, Engeland 4 juli 2015, zie Poster hiervoor.