Project 2014
Overzicht
lkp_140402_012
Opus Cuatro - Podium
Dirigent
Publiek plus koor
Pianist
Koorleden

Project 2014 Opus Cuatro 

Aankondiging

Over ruim een week zal het concert van Opus Cuatro plaatsvinden in Leiden en Hoofddorp. Het beroemde Argentijnse mannenkwartet Opus Cuatro zingt tango’s, Zuid-Amerikaanse volksmuziek en spirituals. Met het 100-koppig koor van de Stichting Leidse Koorprojecten, onder leiding van dirigent Wim de Ru, zullen zij ook de uitbundige Misa Criolla van Ariel Ramírez zingen.

Woensdag 2 april Leiden, Petruskerk, Lammenschansweg 40A, aanvang 20:15 uur

Toegangsprijs € 20,00, inclusief koffie of thee in de pauze en programmaboekje.

In het Leids Dagblad stond vorige week in de rubriek “Heilig vuur”  een voorbeschouwing.

U kunt nog tot en met 26 maart volgens onderstaande procedure kaarten voor de voorverkoopprijs bestellen:  € 18,00 per kaart (inclusief koffie of thee in de pauze en programmaboekje) + € 1,00 verzendkosten voor de hele bestelling.


Opus Cuatro

De perfecte stemmenharmonie van Opus Cuatro is een begrip in heel Zuid-Amerika. Van een tango van Piazzolla tot een Cubaanse Nueva Trova, van een Peruaanse wals tot een Noord-Amerikaanse spiritual: het boeit tot de laatste noot. Ze kregen meermalen de Premio Carlos Gardel (de Argentijnse Edison), schitterden bij de millenniumwisseling voor honderdduizenden Argentijnen bij de obelisk in Buenos Aires en zijn ereburgers van die stad. Ze maakten tournees naar vrijwel alle landen van Zuid-Amerika, naar Japan, Israël, de Verenigde Staten en, dit jaar voor de 28e keer, naar Europa.

Opus Cuatro ontstond in 1968 uit het Studentenkoor van de Universiteit van La Plata. De gebroeders Bugallo (2e tenor en bariton), Federico Galiana (bas) en Alberto Hassan (1e tenor) vormden een kwartet voor het zingen van spirituals, die in die tijd erg populair waren. Hun eerste optreden vond plaats in de familiekring: de eerste verjaardag van neefje Andrés Bugallo. Al snel breidden zij hun repertoire uit met Zuid-Amerikaanse muziek. De bekende tango Adios Nonino werd al in 1970 door Opus Cuatro op de plaat gezet. De vier hebben hun oorspronkelijke vakken daarna nauwelijks meer uitgeoefend. De Boliviaanse chemiestudent Hernando Iraholla verving vanaf 1976  één van de broers Bugallo. In 2012 was er weer een vervanging. Het neefje van toen, Andrés Bugallo, deed als uitstekende tweede tenor zijn intrede in Opus Cuatro.


Hernando Irahola, Andres Bugallo, Federico Galiana, Javier Rodríguez

In deze tournee, door 10 Europese landen, zal de eerste tenor vervangen worden door niemand minder dan Javier Rodríguez. Hij was 10 jaar lang de vaste tenor van componist Ariel Ramírez en schitterde afgelopen jaar nog in het Telegraaf kerstconcert met delen van diens Misa Criolla. Meer zien of horen? www.opuscuatro.com en www.argentijnsemuziek.info


Rig Mutschler