Project 2013
Overzicht koor plus dirigent
Solisten

Project 2013 Jubileumjaar

Oefenen !

Jubileumconcert

Op 21 juni 2013 heeft het projectkoor van de Stichting, bestaande uit zo’n 140 zangers, samen met een internationale cast haar jubileumconcert uitgevoerd in de Pieterskerk onder leiding van Wim de Ru. In 1988 vond het eerste concert van de Stichting plaats door de uitvoering van ‘the Gates of Greenham’ van Tony Biggin. Oprichtster en vele jaren drijvende kracht achter de Stichting was Clare Wesselius (1947-2011). Het concert is aan haar opgedragen.

Voor de pauze is het Requiem van Bob Chilcott uitgevoerd en na de pauze Cry of the Earth van Tony Biggin. Beide werken zijn van hedendaagse Britse componisten; maar ze verschillen veel van elkaar. Het Requiem van Bob Chilcott (2010) past in de traditie van het Requiem van Fauré en kenmerkt zich door een eigen serene, meditatieve kwaliteit en een atmosfeer van verzoening.

Cry of the Earth roept de mensheid op om zijn relatie met aarde, natuur en medemensen ingrijpend te veranderen, voordat de schade onherstelbaar is. Het is een muzikaal spektakel met vier solisten, 2 vertellers, orkest, elektrische gitaar, saxofoon, drums en met een belangrijke rol voor het koor.
Solisten waren Dorothy Grandia (sopraan), Robert Luts (tenor), Hyacinth Nicholls (mezzosopraan) en Joep Bröcheler (bas). De rollen van verteller werden vertolkt door Wijnand Stomp en Karin Herrebout. Het Holland Symfonie Orkest begeleidde het geheel.

De componist Tony Biggin was aanwezig bij het concert. Hij complimenteerde ons uitvoerig en gaf aan dat hij heel blij was met deze uitvoering van zijn oratorium. De reacties uit orkest en zaal waren zeer positief. Het bestuur kijkt tevreden terug op het concert en we hopen dat deze uitvoering zowel voor het publiek als voor de koorleden smaakt naar meer.

Hyacinth Nicholls schreef aan het koor ‘Thank you for what was altogether a most thrilling experience. Every one put heart and soul into a special theatrical performance on the night. Much love, Hyacinth’ (Dank jullie allen voor deze opwindende ervaring. Iedereen zette zich ‘s avonds met hart en ziel in voor deze speciale theatrale uitvoering.

Hartelijke groet, Hyacinth Nicholls).


Workshop door Bob Chilcott zeer succesvol verlopen

In het kader van haar 25-jarig jubileum heeft de SLK voor de koorleden op 12 oktober 2013 een workshop onder leiding van Bob Chilcott georganiseerd. Deze workshop vond ’s middags plaats. De ochtend was ingeruimd voor een masterclass voor de leden van het Leids Kamerkoor (LKK). Een aantal leden van SLK heeft graag van het aanbod van LKK gebruik gemaakt om de masterclass als toehoorder bij te wonen.

Het LKK had zich al geruime tijd bezig gehouden met het instuderen van “Aesop’s fables”, een compositie van Chilcott. Zij hebben dit vervolgens uitgebreid met hem doorgenomen. Onder de inspirerende en enthousiaste leiding van Chilcott werden bij de verschillende fabels de puntjes op de i gezet en er werd veel gelachen.

Workshop Bob Chilcott