NIEUW PROJECT

Geachte zangers en zangeressen,

 

Het bestuur van Stichting Projecta Musica laat u met blijdschap weten dat ons nieuwe project voor 2020 'England, my England' doorgang kan vinden, er hebben zich voldoende deelnemers aangemeld, waarvoor onze hartelijke dank!

 

Er kunnen nog wel meer BASSEN EN TENOREN meedoen, mocht u iemand kennen die zich nog niet heeft aangemeld als bas of tenor dan horen we dat graag!

 

Onze vaste pianiste, Paula Bogers, is helaas verhinderd mee te doen met dit project. We zijn blij dat we kunnen rekenen op de jonge professionele pianist, Stanislav Jar. Het concert in de Hartebrugkerk wordt begeleid door het Leiderdorps Kamerorkest. De naam van het orkest is overigens kleiner dan de algemene waardering voor dit orkest én ook de omvang van het orkest met 45 musici. 

Bij het concert spelen voorts een organist en vier solisten een belangrijke rol.Project 2020: Thema: England, my England !                                                                                                       Concert 30 mei 2020 !

Het thema voor het nieuwe project 2020 'England, My England' is gekozen om meerdere redenen. Engeland is de laatste twee jaar bijna dagelijks in het nieuws vanwege de Brexit. Dat nét iets meer dan de helft van de bevolking van Engeland deze keuze heeft gemaakt vinden we in Nederland betreurenswaardig, maar Engeland blijft wel onze bondgenoot, de Engelsen zijn en blijven onze vrienden. We zullen nooit vergeten dat Engeland een grote rol speelde bij de bevrijding van Nederland, nu precies 75 jaar geleden. En tenslotte besteden we in 2020 aandacht aan dé grote Engelse componist Henry Purcell, die volgend jaar 325 jaar geleden overleed.


D.H. Lawrence, Henry Purcell, Tony Biggin, Benjamin Britten en Ralph Vaughan Williams

England, my England is een verzameling korte verhalen van DH Lawrence, maar het is ook een historische film uit 1995, een biografische film over de componist Henry Purcell, over wiens leven echter zeer weinig bekend is. Naar aanleiding van de driehonderdste verjaardag van Purcells overlijden werd de film op kerstavond 1995 op Channel 4 uitgezonden. In 2020 is het dus 325 jaar geleden dat deze grote componist stierf.

Kortom, de bevrijding van Nederland, precies 75 jaar geleden, de dramatische Brexit en de sterfdag van Purcell zijn de drie redenen om Engeland aandacht te geven, hoe kan dat beter dan met muziek van de oude én de hedendaagse muziek uit dat onnavolgbare maar ons zó dierbare Engeland.

We zingen dan ook vier Engelse muziekstukken. We starten met de oude Purcell, en we eindigen met het beroemde stuk van Britten, maar we zingen ook van de hedendaagse componist Tony Biggin het tamelijk nieuwe Requiem. Tenslotte de vijf prachtige mystical songs van Vaughan Williams. Dit wordt ons programma op 30 mei 2020, begeleid door het  Leiderdorps Kamer Orkest;

Het geheel staat onder leiding van onze vaste en gewaardeerde dirigent Wim de Ru.


Henry Purcell:                             I was glad

Tony Biggin:                                 Requiem

Benjamin Britten:                      Rejoice in the Lamb  

Ralph Vaughan Williams:         Five mystical songs.


Inschrijven als deelnemer

Om deel te nemen moet je je inschrijven als Projectdeelnemer. Alleen bassen en tenoren kunnen zich nog inschrijven.

 Als deelnemer ben je verplicht 1 toegangskaart af te nemen. Deze toegangskaart wordt uitgereikt tijdens de repetities. 

Bladmuziek is ook nodig, mocht je die zelf al hebben, dan hoef je die uiteraard niet te bestellen. De bladmuziek wordt ook bij de eerste repetitie uitgereikt. Lees zonodig verder bij Inschrijfvoorwaarden. Inschrijven kan nog steeds, wel is er nu voor de Alten een wachtlijst. Uiteraard kun je nu ook al (extra) concertkaarten bestellen.

Klik op de knop hieronder, kies je producten in de webwinkel en volg het menu en je winkelwagen.  

Repetitiedata 2020

Lokhorstkerk, Leiden.

alle op zaterdag,

14.00 - 16.15 uur, tenzij anders aangegeven:


11   januari

18   januari

  1   februari

29   februari

14   maart28   maart 

 

4    april

Studiedag 10.00  - 16.30


18   april


  9    mei

Ochtend 10.00 - 12.30 


16    mei

Studiedag 10.00 - 16.30


30 mei 2020:

Generale repetitie 

1400-1700u

Concert 20.00u

beiden in

Hartebrugkerk, Leiden.